Filtry kuchenne do wody, pod zlewozmywakowe

Aktywne filtry

Filtr wody Biocera Antioxidant Alkaline Water

Cena 349,00 zł

Filtr wody Biocera Antioxidant Alkaline Water to wkład alkalizujący i jonizujący wodę.

Wydajny filtr, który bazuje na mineralnym wkładzie antyoksydacyjnym znanej i cenionej marki Biocera.

pH wody: 8,0-9,5

ORP wody: -50 do -750 mV 

Aktywny wodór: powyżej 100ppb

Żywotność do 6000 litrów.

Filtr kuchenny Aquafilter FP3-HJ-K1

Cena 289,00 zł

Czterostopniowy system uzdatniania wody z membraną kapilarną. 

Bardzo efektywny i popularny filtr.

Łatwy w instalacji, estetyczny i ergonomiczny.

Zapewnia dokładną filtrację mechaniczną usuwając piasek, muł i rdzę.

Doskonale poprawia walory smakowe i zapachowe wody, redukując chlor, metale ciężkie, pestycydy, bakterie i inne związki organiczne.

Żywotność do 12 miesięcy.

Membrana kapilarna TLCHF-FP KDF

Cena 89,00 zł

Membrana kapilarna (hollow fiber) do systemów FP3-HJ i Excito, o zdolności filtracji do 0,02 mikrona !!! Ten unikalny proces filtracji pozwala w 99,8% eliminować z wody szkodliwe substancje i mikroorganizmy, nie usuwając przy tym mikro- i makroelementów zawartych w wodzie.

Filtr kranowy Quator

Cena 79,00 zł

Filtr kranowy do oczyszczania wody wodociągowej z 8 stopniowym systemem filtracji.

Zawiera:

- drobną siatkę, ze stali nierdzewnej,

- filtr KDF-55,

- siarczan wapnia,

- węgiel aktywny,

- membranę ceramiczną 0,1 mikrona,

- kamień mafanowy,

- filtr mineralizujący,

- bawełna PP.

Filtry kuchenne do wody podblatowe

Według danych GUS Polacy zużywają średnio 100-140 litrów wody w ciągu doby – i to na osobę. Zdecydowana jej większość z całą pewnością przepływa w kuchni. To woda na kawę, herbatę, do bezpośredniego spożycia, gotowania, płukania naczyń czy wykorzystywana przez zmywarkę. Warto zastanowić się nad tym, jakiej jakości woda płynie w domowym kranie, wpływa ona bowiem nie tylko na zdrowie mieszkańców, ale także żywotność sprzętów kuchennych.

Jakie znaczenie ma jakość wody kranowej w kuchni?

Woda, która każdego dnia spływa z kranów Polaków, jest oczywiście badana przez zakłady wodociągowe pod kątem zdatności do spożycia. Jednak pomimo pozytywnych wyników testów, bardzo często okazuje się, że w czajniku nagminnie osiada kamień, na powierzchni herbaty unosi się niepokojący osad, woda ma metaliczny posmak, a dłonie po myciu naczyń są nieprzyjemnie suche. To efekty zbyt wysokiego poziomu twardości wody lub nadmiernej zawartości chloru, żelaza i innych osadów. Co więcej, woda złej jakości może doprowadzać do szybszego niszczenia się sprzętów (zmywarka, lodówka), między innymi ze względu na zakamienienie poszczególnych części. Chcąc odpowiednio zadbać o zdrowie mieszkańców i stan techniczny wyposażenia, warto zdecydować się na montaż filtrów do wody pod zlewozmywak.

Czym różnią się dzbanki filtrujące od filtrów do wody pod zlewozmywak?

Dzbanki filtrujące wodę są dziś jednym z najbardziej podstawowych elementów wyposażenia każdej kuchni. Na decyzję o ich zakupie wpływa nie tylko troska o jakość wody pitnej, ale także o środowisko, a więc potrzeba rezygnacji z plastikowych butelek. To dobre rozwiązanie, jednak wygodą użytkowania i skutecznością zdecydowanie nie dorównuje filtrom do wody pod zlewozmywak.

Dzbanek ma przede wszystkim ograniczoną pojemność, przefiltrowanie wody do gotowania posiłków wymaga więc często jego wielokrotnego napełniania. W przypadku montażu pod zlewem mieszkańcy mają stały dostęp do przefiltrowanej wody, mogąc nalewać ją bezpośrednio do garnka czy czajnika. Co więcej, popularne filtry wykorzystujące system odwróconej osmozy dbają dodatkowo o zachowanie w niej wszystkich najcenniejszych składników mineralnych.

Zdecydowanie się na montaż filtra do wody pod zlewozmywak to pewność wody najwyższej jakości, zarówno do celów spożywczych, jak i porządkowych. Zdrowie zaczyna się w kuchni!