🟦 IW-STFE
Wkład zmiękczająco-odżelaziający INZENI IW-STFE redukuje twardość wody, a także obniża stężenie żelaza.
Wkład może być używany do wody gospodarczej i spożywczej.
Duże ilości tych jonów w wodzie są odpowiedzialne za powstawanie osadów kamienia, większe zużycie detergentu i plamy na naczyniach. W skrajnych przypadkach duże ilości wapnia i magnezu mogą prowadzić do trawienia szkła. Twarda woda uszkadza urządzenia domowe, takie jak zmywarki i pralki, i zwiększa ich zużycie energii. Twarda woda pozostawia niewidoczny ślad na skórze, który blokuje pory. To z kolei powoduje pękanie, swędzenie i suchość.
Wkład przeznaczony jest do filtracji wody zimnej.
Dane techniczne:
◾ żywotność wkładu: 4 miesiące (zależy od jakości wody)
◾ wymiary filtra: 10" x 2,5"
◾ temperatura pracy 2 - 42 stopni Celsjusza
◾ stosowanie do filtracji wody pitnej oraz ogólnoużytkowej